pátek 21. března 2014

Týdení rekapitulace

Co všechno Bajda stihl v prvním týdnu:

abych ho jen nechválila, tak začnu demolicema ;)
Domácí násilí mám zdokumentované:

 

To zahradní, v rámci zachování duševního zdraví, raději nedokumentuju. Co mě nejvíc zamrzelo byly ucvakané květy a poupátka narcisů. Je neuvěritelný, jak rychle stihne provést ty své zahradní úpravy...

Tak teď už jen pochvaly:
slyší na "Bajdo"
ví, co znamená "fuj to" - z Julky je nadějná výcvikářka
sedne si na "sedni"
kadit chodí do jednoho rohu zahrady na geotextilii
počet domácích loužiček se utěšeně zmenšuje
.... je to miláček!!!

Procházky mimo zahradu (hlavně do úvozu) jsou zatím dost komické. Já tlačím kočárek se stojícím miminem (takže se kočár občas překlápí), na stopovačce sedí štěně, které se nechá lákat vpřed pamlskami a cca 10 metrů za námi jde kocour. To samozřejmě ješte víc zpomaluje Bajdu, protože se Čendovi zkouší vetřít do přízně. Pak se Čenda pochlapí a přijde si taky pro pamlsek, ale musí se vyhýbat poskakujícímu Bajdovi, do toho radostně hýká dítě. Pozorovat ty dva jí očividně baví :)
Nejčastější venkovní fotka:


Taky jsme v prvním týdnu zvládli návštěvu veterináře (dnes). Poprvé jel v kufru v kennelce. Ze začátku plakal, ale během těch 5ti minut co trvá cesta i přestal. Asi proto, že začal slintat ;) U veta byl skvělý - na pana doktora vrtěl ocáskem a při vpichu ani nepíp. Dostali jsme tabletku na odčervení a spot on (Advantix).

No, a jsme přihlášeni na mezinárodku v Litoměřicích (24.5.2014), tak jsem na to zvědavá!

S naším miminem tvoří dobrý tandem. Bajda nakouše kartonovou krabici a Klaudis začně požírat nadrobený papír. Dokonce se s ním malá zvládá i přetahovat. Nejraději mu ovšem strká ruku až do krku a to musím říct, že ještě nikdy neplakala, že by jí Bajda příliš stiskl! Samozřejmě je hlídám, ale občas po ní Bajda skáče a ona mu občas šťourá do očí - ovšem na obouch stranách se to obejde bez pláče ;)

Dnes byl také první den, kdy jsme Bajďocha natolik utahali, že jako jediný zůstal doma chrnět a ostatní ještě běhali po zahradě ;). Jinak Bajdovo spaní je fakt sranda - neustále se přesunuje, tak mu říkám "malý cestovatel". Jen mě udivuje, že mu nevadí spát na tvrdé dlažbě.
Nejoblíbenější poloha je zhruba tato:

S kocourem je to na dobré cestě, vzdálenost mezi nimi je už minimální. Bajdovi se parkát dokonce podařilo stoupnout Čendovi na břicho. Čenda má ovšem stále dojem, že Bajda se pohybuje moc rychle a fackami nešetří. Čenda rychle přišel na to, že co Bajda nesní je jeho, takže u misky bývá rušno, což asi Bajdovi připomíná domov, takže baští lepší než na začátku.

Se sousedy z nejbližšího okolí už se Bajda stihl seznámit a samozřejmě sklízí obdiv ;) (jako každé štěně). Vyzvedávání Julky ze školky zvládá naprosto s přehledem (je zavřený v předsíni a může ještě do "malé" koupelny). Včera byl doma sám cca dvě hodiny (Julka na tanečkách) a myslím, že to celé prospal...

Žádné komentáře:

Okomentovat